Välkommen till vårt bibliotek

Biblioteket finner du i föreningens lokal i Kommunhuset, Kullagatan 2, Kävlinge. 

Föreningen har successivt anskaffat ett bibliotek, som ganska väl täcker de områden som släktforskaren kommer i kontakt med, t ex genealogi, historia (speciellt skånsk), våra tidigare kulturer, biografier och memoarer, släktböcker och årsböcker.

Totalt finns över 700 böcker i vårt bibliotek. En del är inköpta men många, kanske de värdefullaste, är skänkta. Dessa kan vara svåra eller omöjliga att ersätta och utlånas därför inte. De får studeras vid de tillfällen när vi har öppet i föreningens lokal för medlemmarna. I övrigt är böckerna fria för utlåning till föreningens medlemmar.

Föreningen har tidskriftsutbyte med cirka 40 andra släktforskarföreningar. Dessa tidskrifter förvaras också i lokalen. De innehåller mycket intressant läsning, naturligtvis mest från tidskriftens eget verksamhetsområde, men också allmänna artiklar med mängder av lärorik och nyttig information. Dessa tidskrifter är ju speciellt intressanta för dig, som har rötter i andra delar av landet.

I vår bibliotekskatalog hittar du både de böcker och tidskrifter som finns i biblioteket. Studera den och utnyttja biblioteket för att öka på dina kunskaper.

Bibliotekskatalogen (pdf)

Bibliotekskatalogen (xls)